vineri, 1 aprilie 2011

Betonul pentru constructii

Informatii de baza pentru rezultate de durata
Spre deosebire de mortar, betonul contine pietris, ceea ce il face mult mai solid.
Compozitie
• 1,5 sau 2 parti nisip
• 1,5 sau 2 parti pietris
• 1 parte ciment
• apa
cum-se-face-betonul
Nisipul granular (diametru 0/3 – 0/4) cantareste intre 1400 kg si 1700 kg pe metru cub, pietrisul cantareste intre 1300 kg si 1500 kg pe metru cub, deci avem in medie o greutate pe metru cub de 1600 kg pentru nisip si de 1400 kg pentru pietris.
Pietrisul de beton (diametru 0/20), jumatate nisip jumatate pietris cantareste aproximativ 1500 kg pe metru cub. Betonul rezultat cantareste aproximativ 2000 de kg pe metru cub.
Daca folositi ciment de calitate inferioara, puneti 3 roabe de pietris de beton (nisip + pietriş amestecat deja) pentru 1 sac de 35 kg de ciment. Daca pietrisul nu contine nisip puneti jumate-jumate. Daca folositi ciment de inalta calitate, puteti pune maxim 4 roabe (nu foarte pline) pentru un sac.
Toate aceste valori de dozare pot varia usor in functie de marca cimentului. In prezent putem gasi ciment de calitate foarte joasa care trebuie utilizat in cantitati mai mari.
Nu amestecati cimentul cu pamant deoarece acesta din urma absoarbe apa, ingheata iar cimentul se va fisura.
Amestecare
Incepeti prin a amesteca pietrisul cu nisipul in parti egale. Apoi adaugati cimentul, dupa care adaugati apa putin cate putin pana cand obtineti consistenta potrivita, aproximativ 16 litri la 35 kg de ciment.
• Daca dispuneti de mai multe betoniere pe care sa le umpleti pentru a turna o dala de beton de exemplu, calculati dozarea cimentului necesar pentru fiecare amestec (1/2 sac, 2/3 sac sau 1 sac intreg de 35 kg). Calculati apoi cantitatea de apa necesara pentru amestec. Marcati un reper pe o galeata. Apoi, pentru a efectua amestecul, puneti jumatate din cantitatea de apa, jumatate din cantitatea de ciment, din pietrisul de beton, restul de apa, restul de ciment, apoi completati cu pietrisul de beton pana cand obtineti consistenta potrivita.

Un comentariu:

  1. Baccarat at Rivers Casino - 2021 - Worrione
    Our Baccarat tables feature worrione 8 hands of 3, two different bets, and an RTP of 95% which are 메리트카지노 based on the highest five payouts. The higher หารายได้เสริม the value wins, the more

    RăspundețiȘtergere